miercuri, 19 mai 2010

O gura de aer proaspat

Simţi cum încet te duci la fund. Te zbaţi, lupţi cu apa care te apasă din ce în ce mai tare. Încerci cu disperare să ajungi la suprafaţă, să iei o gură de aer. Dar tot ce se întâmplă e ... să mergi în jos spre adânc. Fiecare încercare de a respira este un eşec ... apa îţi umple plămânii şi tot ce mai poţi face e să te gândeşti că te-ai săturat să lupţi cu ceva mult mai puternic decât tine. Încetezi să mai dai din mâini, din picioare ... te dai bătut. Nimeni nu te-a văzut când ai căzut, nimeni nu ţi-a sărit în ajutor. La început simţi că ai amorţit. Nu mai simţi nici panică, nici frică ci doar mediul greoi ce te împinge spre fundul apei.

Cu o ultimă forţare îţi dai seama că ar putea merita să mai lupţi. Poate că "duşmanul" nu e chiar atât de puternic pe cât l-am văzut în cel mai negru moment din viaţă şi cu o forţă nevăzută începi să-ţi mişti membrele - viaţa ta depinde de asta! Parcă te apropii mai mult de suprafaţa apei şi ai reuşit. Plămânii ţi se inundă de aerul curat! Simţi cu-adevărat ce înseamnă să respiri, să trăieşti.

Abia după o astfel de experienţă, abia după ce te-ai văzut zăcând pe fundul unei ape - reuşeşti să apreciezi acea gură de aer proaspăt. Şi veţi crede bineînţeles că vorbesc chiar de o gură de aer proaspăt - nu spun că nu e aşa, dar gura de aer proaspăt poate fi o persoană care te învaţă că nu toţi sunt aşa cum i-ai catalogat tu, o persoană care te învaţă că e mai bine să trăieşti fără prejudecăţi, o persoană care te învaţă că se poate să existe iubire atunci când tu ai renunţat să mai cauţi, o persoană care te învaţă să priveşti dincolo de luciul apei care primeşte o altă conotaţie privit de jos în sus!!!

O gură de aer proaspăt putem fi oricare dintre noi ... sau oricine din jurul nostru ne poate fi propria gură de aer. Cel mai important lucru e să continui să îţi mişti membrele. TU trebuie să vrei să lupţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu