sâmbătă, 29 mai 2010

Arkadia

Azi vreau să vă spun o poveste ...

A fost odată, ca nicioadată o împărăţie îndepărtată în care domnea pacea şi liniştea. Era un loc perfect - oameni sinceri şi deschişi, prietenoşi, dornici să se ajute unul pe celălalt.

Ţara aceasta era o ţară bogată şi frumoasă, cu munţi înalţi purtând în adânc comori adevărate - de care nimeni nu ştia (şi la drept vorbind pe nimeni nu îi interesa pentru că toţi aveau de toate), râuri cristaline, câmpii mănoase ... şi câte şi mai câte - de îţi era mai mare dragul să o priveşti.

Oamenii acestei împărăţii se ghidau după un set de "reguli" pe care le-au numit valori!Ei ştiau că mai important decât orice este liniştea şi pacea sufletească, iar oamenii sunt valori cu adevărat importante. Lucrurile materiale erau undeva în plan secund. Aceşti locuitori erau fără viclenie - sinceritatea şi respectul reciproc era un stil de viaţă pentru ei.

Părea că perfecţiune era sălăşluită aici ... nimic nu era nelalocul lui şi totul era într-o perfectă rânduială. Nu exista nici frică, nici groază, nici ruşine - pentru că totul era dezvăluit! Nimic nu era în ascuns, în întuneric.

Dar vai! ce nu ştiaţi era că această ţară era păzită bine, de nişte străjeri neobosiţi şi incoruptibili - în plus ţara era înconjurată de un zid înalt şi gros ... Şi totuşi într-o zi o umbra a apărut.

Era invidia ... (va fi continuat)

3 comentarii:

  1. of tu... nu putea sa o lasi perfecta si sa zici "fin" decat sa ma ti cu sufletul la gura pana data viitoare, si intrebare, sub ce forma s-a prezentat invidia in acel loc , ce fata nerusinata si-a luat si cine s-a compromis? starjerii usierii clopotarii pitarii... cine... cine ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-un loc perfect ... fara rusine, fria, groaza ... si mai ales ca nu era nimic in ascuns ... de ce ar aparea invidia? mai ales ca aveau de toate si totul era perfect. si in plus ... dak aveau zidurile ff inalte si strajeri incoruptibili ... legatura cu lumea exterioara( dak era asa ceva) era aproape 0. din nou ... de ce invidia?

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu! de ce le mai trebuiau strajeri, daca pentru ei nu exista nici groaza nici frica?
    si umbra aia unde a aparut? pe cer? sau la poarta strajuita? banuiesc ca incoruptibilii aceia nu ar fi lasat-o sa se infiltreze mai mult oricum...
    te pup honey,
    see ya la sauna :)

    RăspundețiȘtergere