duminică, 12 decembrie 2010

Urme

Cât de avizi suntem în a lăsa ceva în urma noastră? Cât de tare ne dorim ca cei ce ne vor urma, ca generație, să găsească ceva cu numele nostru? Cât de tare ne dorim ca acel ceva să fie într-adevăr valoros?

Orice acțiune, orice gând, orice vom face ... indiferent de intenție va avea o urmă. Chiar neplănuit, dar într-un fel sau altul vom influența pe cei ce ne vor succede. Noi trebuie să ținem cont de aceste mici detalii, de tot ceea ce transmitem. În definitiv noi suntem cei care creem puntea dinspre trecut spre viitor. Noi suntem cei care alterăm sau purificăm valorile ce ne-au fost transmise de înaintașii noștri. Explicația că facem ce au făcut și ceilalți nu e suficient de bine argumentată.

Pentru mine azi, valorile pe care vreau să le transmit mai departe sunt prietenii! Azi ... asta conteaza! Câți pot sta lângă tine? Cu siguranță cei ce se vor ridica împreună cu mine sunt prietenii mei!

Prietenia ... aceasta este urma pe care vreau să o las!

2 comentarii:

  1. O, om!… ce mari răspunderi ai
    de tot ce faci pe lume!
    - De tot ce pui în scris sau grai,
    de pilda ce la alţii-o dai,
    căci ea mereu spre iad sau rai
    pe mulţi o să-i îndrume!...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca ceea ce lasam in urma, sau drept urma a noastra pe pamant este un copil. In el se afla tot ce am dori noi sa lasam vreodata in urma noastra - si spiritual si material.

    RăspundețiȘtergere