vineri, 30 aprilie 2010

Banalitate

Ne-am golit viaţa de lucruri importante! Din ce în ce mai rar îndrăznim să visăm la lucruri mari pentru viaţa noastră ... şi - ceva mult mai important - din ce în ce mai rar încercăm să ne transformăm visul în realitate. Viaţa noastră ... a intrat pe un făgaş "lin": ne aşteptăm ca deşteptătorul să sune prea devreme, pâinea să fie mai prăjită decât trebuie, traficul să fie mai "anevoie" exact pe unde mergem noi, lucrurile să iasă pe dos, cei apropiaţi să nu ne înţeleagă!

Mă întreb unde ne-am pierdut?! Nu suntem oameni la duzină, în serie, sau cel puţin nu aceasta este destinaţia noastră. O societate "civilizată" care se pare că ne-a îndobitocit. Ni se spune când să ne trezim, când să muncim, când mâncăm ... şi "când -ul" nici nu e atât de grav ca "ce-ul" ... ce să gândim! Şi totuşi trăim într-o societate modernă, în care unicitatea şi originalitatea sunt "încurajate"!

De fapt, nu este un articol nici politic, nici social ... Ce vreau să scot în evidenţă e BANALITATEA ce a intrat în viaţa noastră pe uşa din dos şi acum e stăpână. Aproape nici nu ştim un alt stil de viaţă decât acesta. Nu ştim că există o viaţă adevărată, în care putem să fim şi altceva decât banali!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu