sâmbătă, 12 iunie 2010

Arkadia 3

Întuneric, mizerie, depravare...gunoaie. Locuitorii ţării frumoase nici nu-şi mai amintesc ce s-a întâmplat exact, cum au ajuns în situaţia aceasta: ROBI AI VICIILOR!

Ultima lor amintire este ziua în care au permis unui străin să pătrundă în ţară.
Străinul? Aparent inofensiv. Aparent neimportant. Dar sub pelerina de călător străluceau nişte ochi în care se citea viclenia, pe faţa lui - un zâmbet malefic, biruitor prevestitor de multe rele - profet al unei lumi schimbate.

Ce s-a întâmplat?

Era spre seară. Străjerii obosiţi aşteptau schimbul gărzii. Ei - oamenii cei mai obişnuiţi cu asalturile din exterior, credeau că nimic nu îi mai poate surprinde. Acesta a fost momentul când, la hotarul dinspre miazănoapte, ajunse enigmaticul călător.

Era prăfuit şi părea a veni de departe...părea a aduce veşti. Veşti doar pentru urechea împăratului. Dar i s-a făcut milă de ei, sărmanii, şi le-a împărtăşit secretul... Veşti despre un alt loc mai bun, mai frumos...care nici măcar nu avea nevoie să fie apărat. Un loc în care chiar şi ei - STRĂJERII - se puteau bucura de linişte deplină.

- Dar, shhhhhhh ... tăcere! Deschideţi doar poarta, căci împăratul trebuie să ştie.

INVIDIA a fost prima, dar în momentul în care străjerii au deschis poarta ... MINCIUNA, CORUPŢIA, URA, LENEA, MÂNDRIA, CRIMA ... au urmat şi alţii - pentru prima dată străjerii au fost înfrânţi. Fulgerător, fără drept la apel.

Azi, doar ne amintim de ARKADIA. Doar ştim că a existat cândva o ţară perfectă!

THE END???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu